Climate Change Wall


Natural History Museum
September  2009

Working at Clay Interactive London


The Wall
Working to an ambitious and demanding brief, Clay designed and developed a 31 square-meter interactive wall of thousands of images, videos and detailed case study material that explores the nature and impact of global warming. This mosaic of imagery is arranged by topic and hue, and is then animated by the constant activity of visitors.As a metaphor for the processes involved in global warming, the wall itself reacts to the volume and proximity of human activity along its length. Waves of activity cause waves of destructive imagery to replace the positive natural state of the wall. In combination with this 'ambient' activity (which is themed and changes theme during the day) the wall invites nearby visitors to approach it, and to delve deeper into touch screen case studies which explore the issues within the context of the Natural History Museum's work.The Interactive Wall was developed in a way that allows to the Museum to update much of the content themselves, without having to commission a proprietary content management system. The modular and external nature of the content structure also means there are opportunities to connect the wall to other museum systems in the future.

Role: Software Development (Graphic Design, Programming)

More Information: www.clayinteractive.co.uk






ⓒ 2017. Jaehuh & co all rights reserved.